Morsø Teater
Bygningen er tegnet af arkitekterne Friis og Moltke, som Poul Gernes samarbejdede med, allerede inden huset blev bygget. Teatersalen i Nykøbing Mors er et hovedværk i Gernes' produktion. Den er bygget op som et stejlt amfiteater med mørkviolette stole, der danner rammen om scenen.
Scenefortæppet udfolder de – i begyndelsen af 1980'erne – relativt nye blomstermotiver, inspireret af svensk folkekunst. Det store tæppe er syet og malet i Gernes-familiens hjem i Ekeröd. Det er ufatteligt, hvordan familien har kunnet male og sy dette 6 x 21 meter store tæppe i de små stuer. Det er malet efter skabeloner på filt-lignende stof (hestedækken), syet sammen i baner på 1,20 meters bredde.
En særligt smuk detalje er den fløjlsagtige blå bort, fremstillet på symaskine. Det har krævet meget planlægning at kunne håndtere dette store værk. Man mærker tekstilkunstneren Aase Seidler Gernes' talent og nærvær. Det er håndarbejde af høj kvalitet og meget, meget smukt. Tæppet var med på den store udstilling Poul Gernes. Retrospektive i Deichtorhallen i Hamborg i 2010. Der kunne man se tæppet i fuld udstrækning. Men dets rette plads klart her i teatersalen på Mors, hvor rum, scene og tæppe udgør en helhed.



















